UKRATKO O NAŠOJ ZGRADI 68b:

- Zgrada je izgrađena 1982. godine
- Ima 13 spratova i 4 međusprata
- Ukupno ima 156 stanova
- U zgradi živi 437 komšija
- Imamo 23 kućna ljubimca
- Ovde žive dobre i humane komšije

          * Upravnica stambeno poslovne zajednice: Biljana Vukosavljević

- Članovi Kućnog saveta:
Mima Carić, blagajnik, Vukosavljević Jovan, kućepazitelj, Pavlović Jelisaveta, Obradović Ljiljana, Avramović Miroslav, Rakonjac Miodrag, Ćulum Marko i Dejan Slijepčević.

              

                                                  


             URAĐENO U ZGRADI (tekuće i investiciono održavanje):

- Ugrađena dva nova lifta 3 i 4
- Sređen enterijer u lifotivma 1 i 2 (Biljana i Jovan Vukosavljević poklonili komšijama)
- Video nadzor – 12 kamera
- Kontrola ulaza u zgradu (ulazi se sa šifrom ili otiskom prsta)
- Kompletno renoviran ulazni hol (postavljene granitne pločice, novi poštanski sandučići, postavljen spušteni plafon, led reflektori, gipsani radovi na plafonu, ofarbani gelenderi, tapete na zidovima, nosač za TV, ogledalo, ormar u ulazom holu, ofarbana i plastificirana ulazna vrata, instaliran TV (Biljana poklonila svojim komšijama), na kome se 24 sata nalazi prikaz sa kamera, muzika u ulaznom holu...)
- Okrečena cela zgrada i 3 puta ulazni hol
- Mašinski oprana cela zgrada 5 puta
- Sređena zajednička prostorija i pretvorena u Klub 68b gde se komšije druže
- U Klubu 68b napravljena biblioteka sa više od 1.000 knjiga
- Sređena veštačka ventilacija, ugrađeni tajmeri i popravljeno 9 motora
- Zamenjeni svi ventili na glavnim cevima (kuhinjske i kupatilske vertikale)
- Servisiran ceo agregat
- Popravljen krov
- Servisiran hidrant i obezbeđena protivpožarna creva i aparati
- Ugrađeno led osvetljenje u celoj zgradu kao i svetlo na senzore za prolaze prema stanovima
- Ugrađen video-interfon u svih 156 stanova
- Zamenjen plafon na ulazu u zgradu posle 35 godina (poklon Biljane i Jovana Vukosavaljević)
- Kompletno sređene sve revizije i zamenjene cevi na svih 27 kuhinjskih i kupatilskih vertikala koje se nalaze u poslovnom prostoru (prvi put posle 40 godina). Izvršeno je i snimanje svih cevi i čišćenje cevi gde je bilo zagušenja.


                                                    


       HUMANITARNE AKCIJE KOJE SMO ORGANIZOVALI U ZGRADI:

 Za naše humanitarne aktivnosti dobili smo Plaketu za najplemenitiji podvig godine, kao i proglašeni za Heroje nedelje u emisiji ''Možda na, možda ne'' na RTS1. Ponosni smo na neše dobre i humane komšije.

1.Pomoć domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj -  Tri puta smo prikupljali pomoć za Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, IV odeljenje - preko 200.000 (u igračkama, hrani i opremi). Ordrekli smo se i svoje vredne nagrade za najlepše sređeni ulaz u Beogradu i kupili didaktičke igračke za slepu i slabovidu decu, kao i specijalnu hranu za decu koja se hrane na sondu.
2. Pomoć za poplavljene u Obrenovcu - preko 600 kg pomoći - sredstva za higijenu i hrana;
3. Za Ramazanski Bajram (2014), prikupili smoi pomoć u hrani i sokovima i odneli migrantima, majkama i deci koji su bili na Autobuskoj stanici;
4. Pomoć za operaciju male Tijane Ognjanović - 44.000 dinara;
5. Čep za hendikep - prikupili čepove kao deo za kupovinu invalidskih kolica;
5. Klime za porodolište - u avgustu 2016. godine smo za jedan dan sakupili novac i kupili dve klime koje smo poklonili porodilištu na Zvezdari, koje su postavljene u operacionoj sali.
6. Pozorišna predstava ''Milunka Savić'' (monodrama Vesne Stanković, JDP) na velikom platou između zgrada, a ulaznica je bila SMS poruka na humanitarni broj 1150, NURDOR (udruženje roditelja dece obolele od raka), za izgradnju dečjeg hematoonkološkog odeljenja u Nišu. Poslate su 284 poruke.
7. Mađioničar Filipino - predstava mađioničara Filipino sa klovnom i pinjatom za svu decu iz kvarta na sređenom platou između naših zgrada - ulaznica je bila SMS poruka na humanitarni broj 1150, NURDOR (udruženje roditelja dece obolele od raka), za izgradnju dečjeg hematoonkološkog odeljenja u Nišu. Poslato je 118 poruke.  

8. TV za Dečje odeljenje Instituta za onkologiju i radiologiju -
za 6 sati smo prikupili 56.000 dinara i kupili veliki TV koji smo poklonili Dečjem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju. U ovoj zgradi zaista žive komšije sa dušom.                                   

      Mi nastavljamo dalje sa našim humanitarnim akcijama.                                          Pridružite nam se!

          

          

            

                                        

                                                          
      
                                                                                                                                                                                         AKCIJE KOJE SU ORGANIZOVANE U ZGRADI:

1. Biblioteka 68b – u našoj zajedničkoj prostoriji "Klubu 68b" napravljena je biblioteka koja ima preko 1000 naslova koji su poklon naših komšija i prijatelja
2. Povratak u školu – krajem avgusta za svu decu koja idu u osnovnu i srednju školu, obezbeđujemo pribor (nekoliko svezaka, olovke, bojice i drugi materijal), koji dobijaju sva školska deca iz naše zgrade (27 dece)
3. Novogodišnji paketići - u holu zgrade Deda Mraz pored jelke dodeljuje paketiće deci uzrasta od beba do 15 godina (24 dece)
4. Prednovogodišnje druženje - organizovano je za sve komšije uz muziku i koktel u Klubu 68b.
5. Novogodišnji pokloni za sve stanare – svi stanari dobijaju poklone za Novu godinu (olovke, kalendare, torbe, šolje, stolnjake, kišobrane sa logom Moja zgrada 68b...)
6. Krstarenje brodom Savom i Dunavom – u avgustu 2014.godine organizovano je krstarenje Savom i Dunavom za sve zainteresovane komšije. To je bio fantastičan događaj
7. Pet minuta za zdravlje – četiri puta je organizovana akcija u saradnji sa Patronažnom službom Doma zdravlja Palilula, gde komšije u našim prostorijama mogu da izmere pritisak, šećer u krvi, EKG i dobiju savet od lekara. Do sada je pregledano 386 komšija
8. Oslikavanje našeg ulaza muralima - panorama Beograda, Despot Stefan, Nikola Tesla (hvala komšiji Marku Ćulumu, akademskom slikaru)
9. Poseta izložbi o Mihajlu Pupinu
10. Izbor za najlepšeg kućnog ljubimca zgrade - pobedio je Tadija :)
11. Bioskop na krovu - Naš krov - naše mesto za druženje - organizujemo gledanje svih velikih sportskih događaja na krovu zgrade (Olimpijada, svetsko prvenstvo u fudbalu, košarci...), letnji bioskop :).