U emisiji "Da možda ne" (RTS1), proglašeni smo za "Heroje nedelje" zbog humanitarnih aktivnosti koje godinama organizujemo u našoj zgradi.

Bravo i hvala, drage humane komšije iz Bulevara despota Stefana 68b :).

Prilog iz emisije možete videti na našoj Facebook i YouTube stranici:

HUMANITARNA AKCIJA ZA DEČJE ODELJENJE
INSTITUTA ZA ONKOLOGIJU I RADIOLOGIJU


U OVOJ ZGRADI STANUJE HUMANOST I DOBROTA!

Naša humanitarna akcija prikupljanja sredstava za kupovinu TV-a za Dečje odeljenje Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije je uspešno završena. Za šest sati prikupili smo 56.000 dinara.

Kupljen je TV - smart, Sony 43'', koji smo odneli na Dečje odeljenje Instituta za onkologiju i radiologiju.
Kada vidite decu koja boluju od najteže bolesti, shvatite da treba da budemo zahvalni što smo zdravi i da cenimo život i ono što imamo.

Duboki naklon za sve humane komšije!

Tekst u ''Blicu''
ttps://www.blic.rs/vesti/beograd/humane-komsije-ponovo-u-akciji-za-dan-sakupili-novac-i-poklonili-televizor-deci-i/yb4qpkj?fbclid=IwAR2k3EcSGv0KDAZko1ZSb5MMMUUz7wHLIbvgbySLCk7j-nKVX1qRQZ507v8

Tekst u ''Alo''
https://www.alo.rs/beograd/u-ovoj-zgradi-stanuje-dobrota/179608/vest?fbclid=IwAR1BGjpNrfPi9L09hrTmzQ-7qsVTLD_Mholp1OgmGFvnTToppHOr9CgYy2E

Ugrađen je novi video interfon u našoj zgradi. Sve komšije iz svojih stanova mogu da otključaju vrata, kao i da vide ko im dolazi. Za ulazak u zgradu možete koristiti beskontaktne priveske.

Pored novog interfona, možete koristiti i staru kontrolu ulaza sa šiframa i otiscima prstiju, kao i običan ključ za otključavanje brave. Za svakoga ponešto...vi izaberite šta vam je najlakše :).

U subotu, 18. februara održana je prva Skupština Stambeno poslovne zajednice Bulevar despota Stefana 68b, u skladu sa novim Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada.

  1. Podnesen je Izveštaj o radu Skupštine zgrade u prethodnom periodu, gde je navedeno da je zgrada uradila velike investicione radove i dobila nagradu za Najlepše sređeni ulaz u Beogradu kao i Plaketu Naplemenitiji podvig godine za sve humanitarne aktivnosti koje su organizovane u zgradi.
  2. Za upravnicu stambeno poslovne zajednice izabrana je Biljana Vukosavljević
  3. Predstavljen je Plan aktivnosti za sledeće 4 godine.

Svih 156 stanova je u sandučićima dobilo Izveštaj o radu i Plan aktivnosti.
Oni koji nisu bili prisutni na Skupštini, svoj glas za upravnicu dali su poverenicima po spratovima koji su obišli stanove sa formularima.
Komšije su mogle da glasaju i elektronskim putem (svi su dobili formulare Saglasnosti na mejling listu stanara zgrade).

Od 156 stanova (posebnih jedinica po novom Zakonu) za izbor nove upravnice glasalo je 149 komšija (u 2 stana su vlasnici preminuli, a vlasnike 5 stanova nismo uspeli da nađemo). Komšije su i na ovaj način odali priznanje Biljani Vukosavljević za dosadašnji rad i ogromnu energiju, ideje i projekte koje je realizvala u zgradi.

Ponosni smo što živimo u ovako lepoj zgradi, sa divnim i humanim komšijama. Nastavljamo dalje sa našim aktivnostima :).